Verzekering oversluiten

Mensen sluiten steeds vaker een verzekering af omdat ze zeker willen zijn over hun situatie en niet willen dat zich iets onverwachts voordoet.

Op financieel gebied is de concurrentie groot en dat laat zich het beste zien via de tarieven voor financiële producten die door verzekeraars en banken naar buiten gebracht worden. Door verzekeringen voordelig aan te bieden hopen de verzekeraars nog meer cliënten te krijgen. Als zich dan een beter tarief voordoet kun je er altijd nog voor gaan om de verzekering bij een andere verzekeraar of bank onder te brengen.

Verzekering oversluiten

De oversluiting van een verzekering gebeurt vaker nu banken en verzekeraars sterk met elkaar concurreren om de meest gunstige voorwaarden. Hier kun je als cliënt natuurlijk goed van profiteren, door de betreffende verzekering door te zetten naar een andere partij. Via die weg weet je zeker dat je lage tarieven zult blijven betalen en zal blijven voldoen aan gunstige voorwaarden. Oversluiten van een verzekering is vrij gemakkelijk en kan al met één telefoontje in gang worden gezet.

Voorwaarden

Waar de meeste mensen nu eenmaal niet opletten bij het aangaan van de verzekering zijn de kleine lettertjes, of de voorwaarden. In de voorwaarden zijn belangrijke zaken opgenomen die betrekking hebben op de verzekering en het betalen van de maandelijkse premies. In deze voorwaarden staan ook bepalingen over het overzetten van verzekeringen en de gevolgen hiervan. Zodra je een verzekering wil oversluiten is het dus goed om op de hoogte te zijn.

Boete

Vanwege het feit dat banken en verzekeraars het niet zo fijn vinden dat men een verzekering oversluit wanneer zich elders een betere premie voordoet, delen zij boetes uit. Deze boete bestaat meestal uit een percentage van het jaarlijks te betalen bedrag aan premie en is afhankelijk van de duur van het contract dat loopt. Mocht je besluiten de verzekering over te zetten doe je er zeker goed aan om je eerlijk af te vragen of de boete tegen de voordelen opweegt.

Heen en weer

Het kan ook voor komen dat mensen heen en weer gaan tussen meerdere verzekeraars en banken. Zodra een andere verzekeraar voordeliger wordt dan hun huidige zetten ze direct de verzekering over, waar dan ook een boete voor moet worden betaald. Dat is vaak een heleboel geregel, want tarieven blijven steeds weer veranderen en iedere aanbieder reageert direct op de concurrentie. Kwaad kan het dus zeker niet om de betreffende situatie even af te wachten en pas na een tijdje een besluit te nemen.

Conclusie

Door concurrentie tussen banken en verzekeraars wisselen de premies van verzekeringen voortdurend, zodat groepen mensen sneller besluiten hun verzekering te verplaatsen. Daar spelen de voorwaarden wel een grote rol bij, want daarin is ook een regel rond overstappen opgenomen. Er komt veelal een boete wanneer je oversluit en het is nog maar de vraag of die opweegt tegen de nieuwe premie. Als je je goed wil voorbereiden op al die wisselingen is het raadzaam om de koersen over langere periodes met elkaar te vergelijken.