Studentenverzekering

Wanneer je van plan bent een studie te gaan volgen zet je een belangrijke stap, een stap die bepalend is voor je verdere leven.

Echter, wanneer je tegelijk het huis uitgaat, kom je in aanmerking voor enkele verzekeringen. Als je student bent is het raadzaam om een aantal verzekeringen te nemen, die zorgen dat je niet aansprakelijk bent voor de hoge kosten die je kunt maken. Met dit artikel willen we enkele van deze verzekeringen naar voren halen.

Studentenzorgverzekering

Een zorgverzekering is voor iedereen een verplichting, ook al gaat het om de basisvorm van de verzekering. Ook als student moet je verzekerd zijn tegen de zogenaamde zorgkosten, zoals behandeling door de tandarts en opnames in het ziekenhuis. Er is een speciale studentenzorgverzekering ontwikkeld, waardoor de kosten voor premies lager uitvallen dan bij de normale variant van de zorgverzekering. In dat geval kun je kiezen voor de basisverzekering, maar deze ook met extra dekkingen uitbreiden.

Optionele verzekeringen

Naast de algemene verzekeringen heb je ook nog optionele verzekeringen waarvan je moet overwegen ze wel of niet af te moeten sluiten. Een optionele verzekering is de reisverzekering, die vooral handig is voor je als je graag mag reizen en je geen risico's wil lopen met betrekking tot bijvoorbeeld medische kosten, annulering en afbreking, of verloren bagage. Ook kun je kiezen voor een autoverzekering of een motorrijtuigenverzekering wanneer je een auto of motor in je bezit hebt. Behalve die zijn ook nog de overlijdensrisico- en uitvaartverzekering goed om af te sluiten, ook al zijn ze niet de leukste onderwerpen.

Verzekeren

In het voorbije artikel hebben we je een zo compleet mogelijk beeld gegeven van allerlei verzekeringen die je als student af zou kunnen sluiten. Uiteraard is het onnodig. om overal een verzekering voor te nemen. De kosten zijn daarvoor vaak erg hoog, want je zult iedere maand premies moeten betalen aan de bank. We hopen wel dat dit artikel je helpt bij je besluit als je zoekt naar een verzekering. Voor een zo volledig mogelijk advies raden we aan in gesprek te gaan met de coördinatoren van je opleiding of een verzekeraar, bank of adviseur.