Autoverzekering

Kosten aan je auto, door schade of een mankement, zijn niet gewenst en lopen meestal hoog op.

Dat je zelf op moet draaien voor deze kosten valt te voorkomen met een autoverzekering. Je hebt een autoverzekering in drie vormen, namelijk een WA-verzekering, een WA Plus-verzekering en een WA Casco-verzekering, ook wel all-risk genoemd. Elke van deze varianten beschikt over eigen voorwaarden, waarbij je vooral moet letten op de tijd die je in de auto zit. Buiten de standaardpakketten kun je kiezen voor een aanvullende verzekering waarbij ook juridische bijstand is meeverzekerd. Voorkom dat je zelf moet opdraaien voor autoschade en sluit een goedkope autoverzekering

af.

Tips bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering

Omdat een autoverzekering voor een groot deel van de inwoners noodzakelijk en verplicht is zullen we in dit artikel goed benadrukken waar je op moet letten zodra je een autoverzekering af gaat sluiten, uit onderzoek van de website Autoverzekering-berekenen.be blijkt namelijk dat veel inwoners nog niet het maximale halen uit de besparing die mogelijk is op hun autoverzekering en vaak ook nog een verzekeraar in huis halen waar addertjes onder het gras zitten en lang niet alle kosten dekken.

1) Online of offline afsluiten?

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 65% van alle inwoners nog steeds advies gaat vragen bij een verzekeringskantoor in de regio. Ruim 40% van deze mensen sluit dan ook daadwerkelijke en verzekering af en de overige zijn enkel opzoek naar informatie. Toch is het in de praktijk risicovol om advies te vragen bij een dergelijk kantoor, de kantoren ontvangen namelijk een commissie van veel verzekeringsmaatschappijen wanneer ze een nieuwe verzekering afsluiten. Bij sommige partijen zal de commissie hoger zijn terwijl een andere partij in feite vele malen beter en veiliger zal zijn, het kantoor zal dan in veel gevallen toch sturen op de maatschappij die een hogere commissie biedt, zij zijn immers ook een organisatie met een winstoogmerk. Let dus goed op of je onafhankelijk geadviseerd wordt, je kunt dit onderzoeken door online recensies te bekijken van het kantoor of bekende te vragen naar ervaringen.

2) Kosten vergelijken verstandig?

Omdat er vandaag de dag veel verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn is het voor de gemiddelde inwoner een enorme opgave om de gewenste maatschappij te vinden. Daarom zijn veel bedrijven ingesprongen op deze kans en bieden een autoverzekering vergelijker aan via het internet. Hier kun je jouw kenteken invoeren en wordt alles van de auto uitgelezen en o.b.v. daarvan alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo ontvang je dus een passende vergelijking voor jouw auto en kun je in één overzicht zien welke verzekeraar de goedkoopste en de beste is.

3) Voorwaarden

Bij de vergelijking van alle verzekeraars dien je ook goed op de voorwaarden van de verzekeraars te letten, het is immers niet altijd het geval dat de goedkoopste de beste autoverzekering is, sterker nog; vaak is dat juist niet het geval! Staar je dus niet blind op de kosten van de autopremie maar vergelijk de maatschappijen ook o.b.v. de voorwaarden.