Huisdierenverzekering

Zelfs huisdieren kunnen vandaag de dag worden verzekerd via hun eigen vorm van verzekeren.

Een huisdier wordt meestal tegen een vast bedrag verzekerd, waar ook een maandelijkse premie tegenover staat. In veel gevallen worden huisdieren voornamelijk verzekerd als er sprake van een bijzonder ras is of wanneer het om een wedstrijddier gaat. Of een verzekering als deze wel of niet op jou van toepassing is is helemaal afhankelijk van welke band je met zo´┐Żn die hebt en welke belangen je van verzekeren kunt hebben.

Zaken die geregeld moeten zijn voor de verzekering bij de aanschaf van een huisdier

Veel mensen die een huisdier bezitten of willen gaan kopen zijn zich niet bewust van de bijkomende zaken die absoluut geregeld moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het afstaan van honden- en/of kattenbelasting en het feit dat het dier verzekerd dient te zijn. Om je goed voor te bereiden voor de aanschaf van een dier zullen we in dit artikel dieper in gaan op de opties en hoe je zoveel mogelijk geld kunt besparen op de verplichte zaken.

Dierenverzekering afsluiten, waar moet ik op letten?

Het laatste dat je wilt is dat wanneer jouw huisdier iets overkomt je erachter komt dat het dier niet geholpen kan en/of mag worden of dat je zelf plots voor een enorme kostenpost moet opdraaien. Daarom is het zeer verstandig om uw huisdier te verzekeren ondanks dat het niet direct een verplichting is. Een bezoekje aan de dierenarts om een hechting te plaatsen of andere ‘kleine’ werkzaamheden te verrichten kan al snel zo’n honderd euro kosten. De premie van een huisdierenverzekering ligt daarentegen op ongeveer 10 euro per maand en zal dus absoluut geen zware financiële last zijn. Wél is het natuurlijk belangrijk dat je altijd even een vergelijking maakt van alle dierenverzekeringen, zo weet je altijd dat je nooit teveel betaald. Daarnaast kun je dan eenvoudig alle voorwaarden en kleine letters van alle verzekeraars inzien en met elkaar vergelijken, hier kan namelijk ook nog wel een verschil in zitten.

Belasting betalen voor mijn huisdier?

Bestaat dat? Ik hoor je al denken, ja het bestaat, ook voor huisdieren dien je belasting af te dragen. Enkel wanneer jouw huisdier zich alleen op eigen terrein bevind is dit niet verplicht, in veel gevallen zal dit niet het geval zijn en dat maakt de belasting verplicht. Hoeveel dat voor jouw huisdier is hangt af van de gemeente en soort dier. Dit kun je online vinden en/of opvragen bij de gemeente.